De Feniks

Spelletjesclub in Tielt – elke 2e donderdagavond van de maand vanaf 19u. Tijdens de openingsuren van de winkel kan je altijd een gezelschapsspel spelen. Maar op de avond van de spelletjesclub maken we graag extra tijd om jullie een nieuw spel te laten ontdekken! De bar is open. 

logo spellenclub de kleine feniks

Iedereen is welkom

Kom langs met wat vrienden of ontmoet ter plaatse andere boardgames fans! Zo leer je niet alleen een nieuw spel, maar maak je ook kennis met nieuwe mensen om samen een rondje te spelen.

Waar vind je ons?

In De Feniks

Elke 2de donderdag van de maand

Kortrijkstraat 60 Tielt
van 19:00 tot 23:00

De rest van de week

Je bent altijd welkom om een spelletje te komen spelen in de bar van De Feniks, maar tijdens de clubavonden zorgen we voor een aantal extra spelen die anders niet beschikbaar zijn.

Tijdens de week hebben we veel minder tijd om spelen uit te leggen of te begeleiden omdat de winkel dan ook open is.

Wat je misschien nog wilt weten

De avonden zelf zijn gratis. We hopen dat je iets zal drinken uit de bar maar zelfs dat is niet verplicht. 

Tijdens de week kan je ook altijd gratis een spel komen spelen in onze bar. 

We doen ons best, maar kennen ook niet alle spelen uit ons hoofd. We zullen soms ook bezig zijn met andere mensen waardoor het kan zijn dat je even moet wachten of de spel uitleg er zelf even moet bijnemen. 

Maar als we kunnen, leggen we graag zoveel mogelijk uit. 

Ja, graag zelfs!

Breng gerust zelf je favoriete spel mee om dit samen met anderen te kunnen spelen. Het gebruik van je spel is met eigen verantwoordelijkheid.

Dat kan natuurlijk gebeuren en als het niet te heel lang meer duurt, kan het ook wel even uitgespeeld worden. We proberen bij het starten van een spel er toch naar te richten om op tijd te kunnen stoppen. Als er nog veel speeltijd nodig is, zal er op dat moment besloten worden of er de volgende keer verder gespeeld wordt of misschien toch gestopt wordt. 

Nee, het is niet verplicht om met anderen (onbekende) mensen samen te spelen, maar we hopen stiekem dat je dit niet erg vindt en je de nieuwe mensen ook een kans wil geven. 

Speel je toch liever met je eigen groepje, dan is dit helemaal oké en geef je dat gewoon even aan moest de situatie zich voordoen. 

Ja en nee. Pieterjan en Febe zijn de mensen achter Conceptstore De Feniks. Ze spelen zelf graag af en toe een gezelschapsspel en een spelletjesclub in Tielt leek wel een meerwaarde. Doordat we toch een bar hadden waar onze spelletjes gespeeld kunnen worden en omdat we de ruimte hebben om dit ‘s avonds ook te gebruiken, besloten we om deze 2 dingen te combineren. 

Op zich is de spelletjesclub onafhankelijk van de winkel. Net als de meeste andere activiteiten die in de bar van de winkel doorgaan zoals bijvoorbeeld het breicafé en de praattafels. Alleen zijn we in het geval van de spelletjesclub niet enkel de locatie maar ook initiatiefnemer.

De winkel zelf is gesloten tijdens de spelletjesclub. Bar is open!

Je kan drinken krijgen met en zonder drankkaart. De drankkaart kan gebruikt worden tijdens alle activiteiten in De Feniks maar de drankkaart is niet bruikbaar als je buiten de officiële activiteiten iets komt drinken in De Feniks

Een drankkaart kost €10 en heeft 20 vakjes van €0.50

Alle prijzen van de bar worden omlaag afgerond met een drankkaart.

Dus een Ritchie wordt bijvoorbeeld €2.50 in plaats van €2.70 en een koffie wordt €2 in plaats van €2.5 enz. 

De drankkaarten worden niet terugbetaald, maar blijven wel geldig voor toekomstige activiteiten.