De Feniks

Ons verhaal

Wij zijn Pieterjan en Febe en stellen ons graag even voor zodat je weet wie er achter De Feniks zit. Een verhaal of gezicht zien achter de conceptstore + bar maakt alles wat persoonlijker.

Tijdlijn

(zalig therapeutisch trouwens, dit… even terug in het verleden graven!)

Ontmoeting

Tijdens een jongerenweekend in Heverlee hebben we elkaar ontmoet! Eigenlijk... al het jaar ervoor. Want we staan samen op een foto van 2009 waar we met organisatie 'Serve The City' stoelen aan het schilderen zijn van een school. Maar we hadden dus nog een jaartje nodig voor die vonk!

2010

Verloofd

Febe studeert aan de Vrije Universiteit Brussel en Pieterjan heeft zijn eigen schrijnwerkbedrijf. Tijdens een verrassingsuitje naar London, zakt Pieterjan op één knie en zegt Febe (na een spannend lange adempauze) ja! Afgesloten met een uniek bezoekje aan het London Theatre voor 'Phantom of the Opera'!

2013

Getrouwd

27/09/2014 was, is en blijft onze mooie dag!
Zonnig, zoveel vrienden en familie, springkasteel, suikerspinmachine,
strijkkwartet en vuurwerk! Een huurhuisje in Gent, klaar voor ons avontuur samen.

2014

Tielt

In de zomer van 2019 hebben we een huisje gekocht in Tielt na een boeiend hoofdstukje in Brussel. Pieterjan heeft daar enkele jaren gewerkt met daklozen en vluchtelingen en Febe heeft er haar studies afgerond. Tijd voor iets nieuws! Wil je weten waarom Tielt, vraag er gerust naar! ^_^

2019

Feniks Ateljee

Ondernemen kriebelt en we zochten al een tijdje naar iets waar we onze schouders gezamenlijk onder konden zetten. Pieterjan is technisch sterk en kan mega goed met zijn handen werken. Hij is ook een netwerker en legt graag contact met andere ondernemers of helpt je meedenken als je aan iets wil beginnen. Zijn cursus Bedrijfsbeheer (vroeger verplicht als je als zelfstandige aan de slag wou) komt goed van pas! Febe vindt het leuk om uit te pluizen hoe social media werkt en bouwt voor de fun aan deze website. Marketing en strategie ligt steeds aan de basis.

We willen een adresstempel maken, want we wonen nu in Tielt! Is dat eigenlijk moeilijk om zelf te maken? Enkele YouTube video's later zijn we helemaal enthousiast van zo'n handig tafelmachine waar je leuke dingetjes mee kan maken!
Uiteindelijk is het een machine geworden die absoluut niet meer op een tafel past... 😉

2021

Winkel!

In Schuiferskapelle staat een pand leeg waarvoor Stad Tielt iemand zoekt om het uit te baten. Iets sociaal, iets met een maatschappelijke impact, creatief, commercieel,... We waren toen op zoek naar een atelier, maar vonden het moeilijk een geschikte ruimte te vinden voor een startende ondernemer. Liefst bleven we ook in Tielt. Fast forward - plots hebben we een huurcontract voor een pand in de Kortrijkstraat 60 met een ruimte voor ons atelier en is het volle gas vooruit! We openden tijdens de Tieltse Europafeesten van juli 2023 na een krappe 2 maand voorbereiding... ondernemers zijn altijd een beetje gek!

2023

2e winkel!

We zien een berichtje passeren op de Facebookpagina van het Sint-Andriesziekenhuis van Tielt dat ze een overnemer zoeken voor het winkeltje. Niet al te serieus zijn we nieuwsgierig, maar al snel wordt het concreet en besluit Febe om ontslag te nemen bij haar werkgever en ook fulltime het ondernemerschap aan te gaan! 1 maart 2024 is het dan officieel: De Feniks opent een 2e winkel in het ziekenhuis van Tielt! Zotjes...

2024