De Feniks

We hebben geweldig nieuws! Ons avontuur bereidt zich uit, want wij nemen vanaf 1 maart het winkeltje in het ziekenhuis van Tielt over!

Sinds de zomer van 2023 kan je ons in de Kortrijkstraat vinden waar we een conceptstore gelanceerd hebben waar er ruimte is voor lokale, creatieve en sociale ondernemers. Hierdoor ontdek je er de meest unieke geschenken en decoraties, maar kan je ook in onze bar deelnemen aan creatieve workshops of een lekker drankje drinken. Fan van gezelschapsspelen? Onze spelletjes zijn gratis beschikbaar om te spelen en ook organiseren we 1x per maand op de 2e donderdagavond van de maand een spelletjesavond.

In februari zagen we een bericht van het Sint-Andries ziekenhuis passeren waarbij ze op zoek waren naar een zelfstandige overnemer voor het geschenken- en dagbladwinkeltje. We hebben verschillende gesprekken gehad met zowel de toen huidige eigenaars en met het ziekenhuis zelf. Wat begon als een ‘stel je voor…’ en ‘wat als…’ is geëindigd in een zot avontuur waarbij we een 2e vestiging openen! De 1e openingsdag is maandag 4 maart. We zullen de eerste maand nog nodig hebben om alles terug op te starten zoals de kansspelen (lotto) en de dagbladen. Dat is nog best een heel gedoe, maar komt in orde!

Pieterjan en Febe gaan nu beiden voltijds als zelfstandige ondernemers aan de slag en baten beide winkeltjes uit met de hulp van familie en flexijobbers.

Heb je interesse om als flexijob aan de slag te gaan en ons te helpen? Stuur gerust een mailtje naar shop@defeniks.be. Graag ontvangen we dan wel een voorstelling van jezelf en waar je precies naar op zoek bent. We krijgen vaak berichten met ‘Beste, zoekt u nog personeel’, maar daar reageren wij niet op. Iets meer moeite geeft voor ons meer vertrouwen dat je vooral onze winkel al wat kent en achter onze visie staat.