De Feniks

Conceptstore & Bar

De Feniks is meer dan alleen een winkel. Als conceptstore ontdek je hier onze bar met gezelschapspelletjes en een aanbod van heerlijke Belgische limonades, lokale fruitsappen en unieke mocktails. We mogen onze smaakvolle koffie natuurlijk niet vergeten, ambachtelijk geroosterd in België!

In onze bar vind je een breed aanbod van gezelschapspelletjes die makkelijk te spelen zijn. Je mag deze gratis komen spelen. 

We hebben een gezellige mix van spelen van 1 tot 8 spelers zodat we voor elk wat leuks hebben. De meeste spelen zijn makkelijk aan te leren en kunnen van een halfuurtje tot 1,5u duren.

Of je nu gaat voor een strategisch spel of liever je geluk op de proef stelt, we hebben waarschijnlijk wel een spel dat je leuk gaat vinden. 

Kan jij tegen je verlies?

100% Belgisch! Ritchie bevat meer sap dan andere limonades, flink minder suiker plus natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit.

Er was eens de fifties, met zijn doo-wop rock, hoelahoep en … Ritchie: lekkere limonade van eigen bodem, op de markt tot laat in de jaren ’70. Toen nam Ritchie een lange, deugddoende vakantie en nu staat ‘ie er weer, geüpdatet. Prettig bruisend als de tijd van toen en tegelijk helemaal mee met de 21e eeuw dankzij smaakduo’s van nu. 

Op onze kaart:

Orange

grapefruit

cola zero

lemon

Appelsap, appel-perensap & appel-rabarbersap: lokaal geteeld in het fruitbedrijf Cocquyt in Meigem sinds 1920.

In 1989 was Marc Cocquyt een van de pioniers die overstapte van de klassieke fruitteelt naar de geïntegreerde fruitteeltmethode, waarbij de hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen verminderd worden en een aantal principes uit de biologische fruitteelt geïntegreerd worden zonder toe te geven aan kwaliteitsverlies.

Methode: in tegenstelling tot de klassieke fruitteelt wordt hierbij het gebruik van insecticiden zoveel mogelijk beperkt door het gebruik van natuurlijke vijanden van de schadelijke insecten.

Op onze kaart:

appelsap

Appel-Perensap

Appel-rabarbersap

ROSS roostert ambachtelijke koffie, traag en op lage temperatuur. Specialty Coffee, van single origins met traceerbaarheid én een superlekkere blend. In 2020 heeft ROSS coffee de officiële erkenning van Ambachtsman bekomen

Alle artisanale koffies zijn 100% arabica van topkwaliteit; Specialty Coffee wil zeggen dat de cupscore (dit zijn de punten van de smaak) minstens 80% is.

Met zorg geteeld, geplukt en gedroogd door familiale koffietelers. 

Geniet van een kopje koffie of liever een espresso? Latte macchiato fans komen ook zeker aan hun trekken! Kan je er niet genoeg van krijgen? Dan kan je de bonen of gemalen versie ook bij ons kopen… genieten!

 

U Vraagt wij antwoorden

Ja, Je mag al onze spelletjes gratis komen spelen. In ruil daarvoor verwachten we dat je iets drinkt uit onze bar. 

Ja en Nee, als we tijd hebben leggen we graag onze spelen uit maar soms is het te druk en daarom beloven we niet dat we het altijd gaan uitleggen. 

in bijna elke doos zit wel een uitleg van het spel en een QR code met een link naar een duidelijke Nederlandstalige video met meer uitleg. 

Niet al onze medewerkers kennen elk spel even goed maar we proberen voor iedereen een uitleg te geven wanneer het mogelijk is. 

Normaal is het niet nodig om te reserveren om te komen spelen. Natuurlijk mag je altijd reserveren als je zeker wilt zijn dat er plaats voor jou is. 

Als je reserveert houden we de tafel tot 20 min voor jou vrij. 

 

1 tot 8 personen 

we hebben een mix van verschillende spelen. de meeste zijn van 2 tot 4 spelers maar we hebben dus ook een paar spellen die gemaakt zijn voor 1 persoon of voor iets grotere groepen. 

 

We hebben een divers aanbod van spelletjes. 

we richten ons op een mix van makkelijk te leren spelen. van puur geluk tot veel strategie. 

We geven ook voorkeur aan gezellige spelletjes, familiale spelletjes en dat soort dingen. Verwacht dus geen grote spelen met maquettes en uitgewerkte rolspellen. maar eerder iets dat je zomaar een keer met een paar vrienden kunt komen spelen.   

De meeste van onze spelen duren tussen de 45 min en 90 min 

maar we hebben ook spelletjes van 10 min tot 3 uur 

De echte grote spelen kunnen vooral gespeeld worden op onze spelletjes avonden of op reservatie. 

Als je een spel wilt laten staan om de volgende dag verder te spelen kan dit eventueel na overleg.

Ja, geen enkel probleem 
als je gewoon een gezellige plaats zoekt om met iemand af te spreken mag je gerust je eigen spel mee brengen. 

 

Op dit moment verkopen we geen spelletjes, maar stiekem dromen we er van om ooit een groot aanbod te hebben. 

Als je zelf een spel hebt dat er nog goed uitziet en bij onze collectie zou passen mag je die altijd voorstellen we kopen dit dan in ruil voor een waardebon van onze winkel.