De Feniks

Breicafé - elke dinsdag van 10u-12u

Breien doe je zelf, maar daarom nog niet alleen

Elke dinsdagochtend van 10u – 12u opent De Feniks  – samen met Nancy van La Mia Vita – de deuren van het gezelligste breicafé van Tielt!

Hou je van breien en wil je dat graag met anderen delen? Wil je graag aan iets beginnen, maar heb je moeite met de opstart of zit je ergens vast en weet je niet hoe je verder moet?  Kom dan naar het breicafé waar je samen met anderen aan je project kan werken én je een hulplijn kan inroepen wanneer het even niet lukt. 

Elke dinsdag van 10u-12u in De Feniks, Kortrijkstraat 60 (naast de Zeeman). Inschrijven is niet nodig, kom gerust langs. Je hoeft ook niet élke dinsdag te komen, maar kom als je zin hebt of wanneer het je past! 

Prijs: €5 (dit mag je meteen afrekenen met Nancy) Drankjes aan democratische prijzen dankzij onze speciale drankkaarten tijdens activiteiten!*

* Je mag altijd je eigen waterflesje meebrengen, daar hebben we absoluut geen probleem mee!

Gezellig samen breien

Gezellig Samen Breien: De Vreugde van Samen Zijn in Plaats van Alleen

Breien is niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar ook een activiteit die sociale verbondenheid kan creëren. In plaats van in je eentje thuis aan je breiproject te werken, kan het delen van deze ambachtelijke passie met anderen een verrijkende ervaring zijn. Samen breien brengt niet alleen de naalden in beweging, maar ook de geesten en harten van de breiers. Hier zijn enkele redenen waarom het leuk is om af te spreken en samen te breien.

1. Gemeenschappelijke Creativiteit: Wanneer breiers samenkomen, ontstaat er een unieke synergie van ideeën en creativiteit. Door elkaars projecten te bewonderen en te bespreken, ontstaan er nieuwe inspiraties en inzichten. Het delen van verschillende breitechnieken en patronen voegt een extra dimensie toe aan je eigen creatieve repertoire.

2. Gezelligheid en Gesprekken: Het breien vormt een ontspannen achtergrond voor gesprekken. Terwijl de handen bezig zijn met het vormen van steken, ontvouwen zich vaak boeiende dialogen. Het delen van verhalen, ervaringen en zelfs grappige anekdotes maakt de tijd die je spendeert aan breien nog waardevoller.

3. Ondersteuning en Inspiratie: Samen breien biedt een gevoel van gemeenschap en ondersteuning. Wanneer je vastloopt op een patroon of een ingewikkelde steek, staan medebreiers klaar om hulp te bieden. Het gevoel van saamhorigheid en begrip motiveert om uitdagingen aan te gaan en nieuwe vaardigheden te leren.

4. Sociale Banden Versterken: Breien in een groep kan nieuwe vriendschappen smeden en bestaande banden versterken. De regelmatige bijeenkomsten creëren een ritueel waarbij iedereen zich op verheugt, waardoor een hechte groep ontstaat die elkaar aanmoedigt en steunt.

5. Creatieve Workshops: Samen breien biedt ook de mogelijkheid om workshops te organiseren. Door deskundige breiers uit te nodigen, kun je nieuwe technieken leren en je vaardigheden verbeteren. Dit bevordert niet alleen je eigen groei, maar ook die van de andere breiliefhebbers!

In conclusie, samen breien gaat niet alleen over het maken van prachtige handwerken, maar ook over het opbouwen van blijvende relaties en herinneringen. Het is een kans om te ontsnappen aan de eenzaamheid van alleen werken en te genieten van de gezelligheid en inspiratie die ontstaat wanneer breiliefhebbers samenkomen. Dus, waar wacht je nog op? Nodig je vrienden uit, pak je breinaalden en laat de gezamenlijke breiavonturen beginnen!